Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sovány bárányhús
  •  5 dkg csiperkegomba
  • őrölt bors
  • 25 dkg búzadara

A bárányhúst kisebb darabokra vágjuk, majd kőmo­zsárba tesszük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és a mozsár- törővel pépesítjük. Megtisztítjuk a csiperkegombát, vékonyan felszeleteljük, és a hússal összezúzzuk. A búzadarát 7,5 dl vízben megfőzzük, és átszűrjük. A megfőtt darát a pépesített húshoz adagoljuk, és jól összekeverjük. A kész massza lágy tésztához hasonló sűrűségű kell hogy legyen. Sütve mint vagdaltat, rántva húspogácsaként fogyaszthatjuk, vagy derelye töltéséhez használhatjuk

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.