Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sovány bárányhús
- 5 dkg csiperkegomba
- só
- őrölt bors
- 25 dkg búzadara
A bárányhúst kisebb darabokra vágjuk, majd kőmozsárba tesszük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és a mozsár- törővel pépesítjük. Megtisztítjuk a csiperkegombát, vékonyan felszeleteljük, és a hússal összezúzzuk. A búzadarát 7,5 dl vízben megfőzzük, és átszűrjük. A megfőtt darát a pépesített húshoz adagoljuk, és jól összekeverjük. A kész massza lágy tésztához hasonló sűrűségű kell hogy legyen. Sütve mint vagdaltat, rántva húspogácsaként fogyaszthatjuk, vagy derelye töltéséhez használhatjuk
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.