Elkészítési idő:90 perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg sovány marhahús
  • 20 szőlőlevél
  • őrölt bors
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejfel
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dkg liszt.

A nagyon sovány marhahúst késsel igen apróra vagdaljuk. Külön edényben fél liter vizet felteszünk főni, melybe beletesszük a húsleveskockát. Amikor felforrt, 1 percre beletesszük a vastag szárától megtisztított szőlőleveleket, majd kivéve, hideg víz alatt lehűtjük. A húst beízesítjük a sóval, őrölt borssal, hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük, és 20 percet hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivéve, mint a töltött káposztát, megtöltjük a szőlőleveleket, és szép sorban belehelyezzük a húslevesbe. Amikor villával finoman megszúrjuk, és a villa végig meleg, a hús elkészült, és kivehetjük a töltelékeket egy tálba. Kis lábosban az olajjal, liszttel rántást készítünk, és a léhez keverjük. Beletesszük a kikevert tejfelt, visszahelyezzük a töltelékeket, átforraljuk. Forrón tálaljuk. Köretnek főtt sósburgonyát kínálhatunk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.