Elvileg egyszerű és finom
HOZZÁVALÓK
25 dkg spenót
30 dkg penne
só
6 dkg vaj
6 dkg liszt
3 dl tej
bors
szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
3 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
- A gondosan megtisztított spenótot tűzálló tálba tesszük. Lefedve a 190 fokos sütőbe toljuk, és kissé megfonnyasztjuk néhány perc alatt. Ha kész, kiszedjük a leveleket a tálból, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet, és félretesszük.
- Kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük, és félretesszük.
- Felforrósítjuk a vajat, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Állandó kevergetés mellett, kis adagokban felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A mártáshoz keverjük a sajtot a szétválasztott tojások sárgájával, a tésztával, továbbá a durvára vágott spenóttal együtt. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A keveréket 4 db tűzálló tálkában elosztjuk, és aranyszínűre sütjük a 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.