65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
hozzávalók / 3 adag
0.5 kg sertéshús (comb, lapocka, vagy tarja)
1 ek sertészsír (vagy margarin)
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dkg sűrített paradicsom
5 db kovászos uborka
1 dl alaplé (csontlé vagy víz)
Elkészítés
- A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
- Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
- Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
- Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
- Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
- Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.