50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc

hozzávalók / 3 adag
25 dkg penne
5 dkg vaj
1 közepes db lila hagyma
1 kis db padlizsán
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 szál rozmaring
1 kk kakukkfű
5 db főtt tojás
10 ek tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 ek sertészsír (tepsi kikenéshez)

elkészítés

  • Odatesszük főzni a penne tésztát.
  • A vajon a szálasra vágott lila hagymát megdinszteljük, hozzátesszük az apróra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítjük.
  • A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük a padlizsános hagymával. A tésztás keverék felét beleöntjük egy zsírral kikent, morzsával hintett tepsibe. Kirakjuk a karikára vágott főtt tojásokkal, pár kanál tejfölt kenünk rá.
  • Beborítjuk a másik fél tésztával. Rákenjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokos sütőben megsütjük. Gyengén megpirítjuk a tetejét. Majd tálalhatjuk. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.