A mángoldos-túrós tészta elkészítéséhez íme egy egyszerű recept:

 

Hozzávalók:
Friss mángold levelek (kb. 300 g)
Túró (kb. 200 g)
Házi vagy bolti tészta (pl. lasagne lapok)
Hagyományos vagy növényi tej (kb. 1 csésze)
Reszelt sajt (pl. parmezán, trappista – ízlés szerint)
Fokhagyma (2 gerezd, apróra vágva)
Vaj vagy olívaolaj (1 evőkanál)
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Mángold előkészítése:

Mossuk meg a mángoldot alaposan, majd vágjuk fel a leveleket kisebb darabokra.
Tészta főzése:

Ha friss vagy házi tésztát használsz, főzd ki a csomagoláson lévő utasítások szerint. Ha lasagne lapokat használsz, főzd ki őket sós vízben. Ne felejtsd el, hogy a lasagne lapoknak általában nem szükséges külön főzés, hanem a tészta rétegek közé kerülve sülnek meg.
Mángold párolása:

Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat vagy olívaolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát. Adjuk hozzá a mángoldot, és párold pár percig, amíg összeesik és megpuhul.
Túrós krém elkészítése:

Egy tálban keverd össze a túrót a reszelt sajttal. Add hozzá a sót és borsot ízlés szerint.
Rétegezés:

Egy tűzálló tálba vagy tepsi aljára helyezz egy réteg főtt tésztát.
Kenj rá egy réteg túrós krémet.
Rakj rá egy réteg párolt mángoldot.
Ismételd meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az összetevők.
Tejöntet:

Öntsd le az egészet a tejjel, hogy a tészta megpuhuljon a sütés során.
Sütés:

Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Tálalás:

Hagyd kicsit pihenni, majd szeleteld fel és tálald.
Jó étvágyat!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.