A sajttal és sonkával töltött csirkemell egy finom és kiadós fogás, különféle köretekkel kombinálva.

Hozzávalók:
Csirkemell töltelékhez:
Csirkemell filé (egy fő részére)
Só, bors ízlés szerint
Fűszerek (pl. oregánó, bazsalikom, fokhagyma por)

Töltelék:
Sajt szeletek (pl. trappista, cheddar, mozzarella)
Sonkaszeletek (vagy füstölt sonka)

Panír:
Liszt
Tojás (felvert)
Zsemlemorzsa

Köret:
Burgonyapüré, sült burgonya, vagy főtt rizs
Friss saláta
Elkészítés:
Csirkemell előkészítése:

Mossuk meg a csirkemellet, majd vágjuk ketté úgy, hogy egyik oldalon ne válasszuk el teljesen, így egy hajtott zsebet kapunk.
Fűszerezzük a csirkét sóval, borssal és kedvenc fűszereinkkel.
Töltelék elhelyezése:

Helyezzünk a csirkemell belsejébe sajtszeleteket és sonkaszeleteket. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolt, de legyen elegendő töltelék.
Panírozás:

Forgassuk bele a csirkemellet először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Biztosítsuk be, hogy minden oldala jól be legyen borítva a panírral.
Sütés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Helyezzük el a panírozott csirkemelleket egy sütőedényben, és süssük készre 25-30 perc alatt, vagy amíg a hús átsül és a panír szép aranybarna lesz.
Köret elkészítése:

Közben készítsük el a kiválasztott köretet, például burgonyapürét, sült burgonyát vagy főtt rizst.
Tálalás:

Amikor a csirkemell elkészült, tálaljuk az ételt a körettel együtt.
Kiegészíthetjük friss salátával vagy egy könnyű szósszal is.
Jó étvágyat kívánok!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.