Ez az egyszerű omlett gyorsan elkészül, és bármilyen zöldséggel vagy sajttal variálhatod.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1/4 csésze tejszín vagy tej
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
- 1/2 csésze friss gomba, szeletekre vágva
- 1 csésze friss spenót levelek
- 1/4 csésze reszelt sajt (opcionális)
- Friss petrezselyem vagy újhagyma (a díszítéshez)
Elkészítés:
- A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a tejszínt vagy tejet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan keverjük össze.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat vagy vajat közepes hőfokon.
- Adjuk hozzá a friss gombát a serpenyőhöz, és pirítsuk meg őket néhány percig, amíg aranyszínűek lesznek.
- Tegyük hozzá a friss spenótot a gombához, és főzzük, amíg összeesik.
- Öntsük a tojásos keveréket a gomba és spenót felett.
- Szórjuk meg a reszelt sajttal (ha használunk), majd főzzük alacsony hőfokon, amíg az omlett alsó része megszilárdul.
- Amikor az alja már szilárd, hajtsuk össze az omlettet vagy fedjük le egy fedővel, hogy a teteje is megsüljön.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy újhagymával.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.