Ez a tésztaétel gyorsan elkészül, és tele van friss, olasz ízekkel.
Hozzávalók:
- 400 g penne tészta
- 1 csésze friss bazsalikom levelek
- 1/2 csésze friss petrezselyem levelek
- 1/2 csésze pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
- Extra reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
- Főzd meg a pennét sós vízben, amíg “al dente” lesz. Csöpögtesd le, és tartsd fenn egy kis tésztafőző vízből.
- A pesto elkészítéséhez tegyél egy turmixgépbe bazsalikomot, petrezselymet, fenyőmagot, fokhagymát, reszelt parmezánt, sót és borsot. Indítsd el a turmixgépet, majd lassan öntsd hozzá az olívaolajat, amíg sima és krémes masszát nem kapsz.
- Egy nagy tálban keverd össze a főtt penne tésztát a pesto szósszal és a cseresznyeparadicsomokkal.
- Szükség esetén adj hozzá néhány evőkanál tésztafőző vizet, hogy a szósz könnyedén tapadjon a tésztához.
- Tálald a tésztát friss reszelt parmezánnal megszórva.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.