Egy egyszerű és finom recept a mai ebédre
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 1 csésze friss gomba, szeletekre vágva
- 2 csésze brokkoli rózsák
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze tejszín
- 1/2 csésze zúzott parmezán sajt
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy snidling a díszítéshez
Elkészítés:
- Sózd és borsozd meg a csirkemell filéket mindkét oldalon.
- Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat közepes hőfokon. Add hozzá a csirkemellet, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
- Amikor a csirkemell elkészült, vegyél ki egy tányérra, és fedd le alufóliával.
- Ugyanabban a serpenyőben adj hozzá még egy evőkanál vajat. Pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a gombát és a brokkolit. Párold őket néhány percig, amíg megpuhulnak.
- Öntsd hozzá a tejszínt a gombás-brokkolis keverékhez. Főzd alacsony hőfokon, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
- Keverd hozzá a zúzott parmezánt, majd helyezd vissza a serpenyőbe a sütött csirkemellet, hogy felmelegedjen.
- Szolgáld fel a tejszínes csirkemellet gombával és brokkolival egy tálban, és díszítsd friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.