Egy egyszerű és finom recept a mai ebédre

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 1 csésze friss gomba, szeletekre vágva
  • 2 csésze brokkoli rózsák
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csésze tejszín
  • 1/2 csésze zúzott parmezán sajt
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy snidling a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Sózd és borsozd meg a csirkemell filéket mindkét oldalon.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat közepes hőfokon. Add hozzá a csirkemellet, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
  3. Amikor a csirkemell elkészült, vegyél ki egy tányérra, és fedd le alufóliával.
  4. Ugyanabban a serpenyőben adj hozzá még egy evőkanál vajat. Pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a gombát és a brokkolit. Párold őket néhány percig, amíg megpuhulnak.
  5. Öntsd hozzá a tejszínt a gombás-brokkolis keverékhez. Főzd alacsony hőfokon, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
  6. Keverd hozzá a zúzott parmezánt, majd helyezd vissza a serpenyőbe a sütött csirkemellet, hogy felmelegedjen.
  7. Szolgáld fel a tejszínes csirkemellet gombával és brokkolival egy tálban, és díszítsd friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Jó étvágyat kívánok!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.