A mai ajánlat hozzávalói minden konyhában megtalálhatóak
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 200 g kolbász
- 5 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg bacon
- Só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük.
- A kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk.
- A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a sóval, a borssal és a szerecsendióval.
- A vajat egy tepsiben elolvasztjuk, és rátesszük a burgonya felét.
- A burgonyára rátesszük a kolbászt, majd a burgonya másik felét.
- A tetejét meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, és rászórjuk a baconszeleteket.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Tippek:
- A kolbász helyett használhatunk csirkemellet, darált húst, vagy bármilyen más kedvenc húsfélét.
- A tejfölbe keverhetünk reszelt sajtot is.
- A baconszeletek helyett használhatunk szalonnát is.
- A tetejét megszórhatjuk friss petrezselyemmel is.
Jó étvágyat!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.