Elkészítési idő:90 perc
Hozzávalók:
- 10 dkg sovány marhahús
- 20 szőlőlevél
- só
- őrölt bors
- 2 tojás
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejfel
- 0,5 dl olaj
- 1 dkg liszt.
A nagyon sovány marhahúst késsel igen apróra vagdaljuk. Külön edényben fél liter vizet felteszünk főni, melybe beletesszük a húsleveskockát. Amikor felforrt, 1 percre beletesszük a vastag szárától megtisztított szőlőleveleket, majd kivéve, hideg víz alatt lehűtjük. A húst beízesítjük a sóval, őrölt borssal, hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük, és 20 percet hűtőben pihentetjük. A hűtőből kivéve, mint a töltött káposztát, megtöltjük a szőlőleveleket, és szép sorban belehelyezzük a húslevesbe. Amikor villával finoman megszúrjuk, és a villa végig meleg, a hús elkészült, és kivehetjük a töltelékeket egy tálba. Kis lábosban az olajjal, liszttel rántást készítünk, és a léhez keverjük. Beletesszük a kikevert tejfelt, visszahelyezzük a töltelékeket, átforraljuk. Forrón tálaljuk. Köretnek főtt sósburgonyát kínálhatunk.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.