Tökéletes ebéd mára

HOZZÁVALÓK
2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg liszt
3 bögre tej
15 dkg bacon
25 dkg cheddar sajt
2 ek olaj
50 dkg krumpli
15 dkg gouda sajt
15 dkg kecskesajt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vajat egy lábasban felforrósítjuk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lisztet kikeverjük a tejjel, habarást készítünk belőle (ha túl sűrű, akkor tejjel hígítjuk).
  2. A habarást beleöntjük a lábasba, majd hozzáadjuk a kockára vágott és száraz serpenyőben megpirított bacont.
  3. 15 dkg cheddar sajtot felkockázunk, hozzáadjuk a szószhoz, és addig főzzük kevergetve, amíg a sajt elolvad.
  4. A megpucolt és felkarikázott krumpli harmadát egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a szósz harmadát, majd megszórjuk a lereszelt gouda sajttal.
  5. Újabb réteg krumpli t teszünk rá, amit leöntünk a szósszal, és rászórjuk a reszelt kecskesajtot. Az utolsó réteg krumpli t leöntjük a maradék szósszal, és megszórjuk a maradék lereszelt cheddarral.
  6. Fólia alatt 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.