Egyszerű és megfizethető

HOZZÁVALÓK
75 dkg lecsópaprika
2 db zöldpaprika
3 db csilipaprika
2 fej vöröshagyma
3 db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
5 ek olívaolaj

őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
morzsolt bazsalikom
morzsolt oregánó
morzsolt kakukkfű
petrezselyem
4 db tojás
5 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megmosott, szárazra törölt paprikákat felszeleteljük. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük és megdinszteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a paprikát. A paradicsomot felvágjuk, betesszük a serpenyőbe, megszórjuk morzsolt bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval. Fedő alatt tovább pároljuk.
  2. Amikor már megfőtt az étel, négy lyukat alakítunk ki, ebbe ütjük a tojásokat, és rárakjuk a feldarabolt sajtot. Addig hagyjuk a tűzhelyen a serpenyőt, míg a tojások lágyra sülnek, és a sajt egy kicsit megolvad.
  3. Megszórjuk az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk, kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.