Ez a tésztaétel gyorsan elkészül, és tele van friss, olasz ízekkel.

Hozzávalók:

  • 400 g penne tészta
  • 1 csésze friss bazsalikom levelek
  • 1/2 csésze friss petrezselyem levelek
  • 1/2 csésze pirított fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
  • Extra reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Főzd meg a pennét sós vízben, amíg “al dente” lesz. Csöpögtesd le, és tartsd fenn egy kis tésztafőző vízből.
  2. A pesto elkészítéséhez tegyél egy turmixgépbe bazsalikomot, petrezselymet, fenyőmagot, fokhagymát, reszelt parmezánt, sót és borsot. Indítsd el a turmixgépet, majd lassan öntsd hozzá az olívaolajat, amíg sima és krémes masszát nem kapsz.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a főtt penne tésztát a pesto szósszal és a cseresznyeparadicsomokkal.
  4. Szükség esetén adj hozzá néhány evőkanál tésztafőző vizet, hogy a szósz könnyedén tapadjon a tésztához.
  5. Tálald a tésztát friss reszelt parmezánnal megszórva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.