Ajánlat, hogy senki ne maradjon éhen
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú karfiol (80-90 dkg)
- 2,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 ek + 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tömlős krémsajt
- Só, bors
- 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
- Néhány csepp citromlé
- 2 ek parmezán
Elkészítés:
- Először a karfiolt mossuk meg, majd szedjük rózsáira. Forraljunk fel egy lábasban vizet, és tegyük bele a karfiolrózsákat. Főzzük őket kb. 5 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.
- Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a tojást, a zsemlemorzsát és a krémsajtot. Adjunk hozzá sót, borsot és néhány csepp citromlevet.
- A megfőtt karfiolt szűrjük le, majd helyezzük egy vajjal vagy olajjal kikent tepsibe.
- Öntsük rá a tejfölös keveréket, majd szórjuk meg parmezánnal
- Süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz
- Tálalás előtt hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel és élvezd!
Remélem, hogy finom lesz!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.