gyors és könnyen elkészíthető, és garantáltan ízletes ebéd

Hozzávalók:

  • 300 g tészta (kedvenc típusod)
  • 2 db csirkemell filé, kockázva
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csésze tejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tésztát sós vízben, amíg “al dente” lesz. Csöpögtesd le, és tartsd meg egy kis tésztafőző vízből.
  2. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes hőfokon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd meg pár percig, amíg illatos lesz.
  3. Adj hozzá a kockázott csirkemell darabokat a serpenyőhöz, és süssd meg mindkét oldalukat aranybarnára.
  4. Önts hozzá a tejszínt a serpenyőhöz, majd főzd lassú tűzön, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
  5. Adj hozzá reszelt parmezánt a tejszínes szószhoz, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.
  6. Keverd hozzá a főtt tésztát a szószhoz, és addig keverd, amíg a tészta jól bevonódik a tejszínes csirkemell szósszal.
  7. Tálald friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.