Tökéletes vegetáriánus ebéd (húsmentes-laktózmentes ebéd)

Hozzávalók

4 adag

A főzelékhez:

  • 400 g kukorica konzerv
  • 2 dl tej (laktózmentes)
  • 2 ek keményítő
  • A rántott patisszonhoz:
  • 1 db patisszon (csillagtök)
  • ízlés szerint só
  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa

A sajtpufihoz:

  • 20 dkg kemény sajt (laktózmentes trappista)
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés
1. lépés
Meghámozzuk a patisszont, kivesszük a magokat, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk. Elég 10 percig a sóban állnia.
2. lépés
Lereszeljük a sajtot. Előkészítjük a panírozáshoz szükséges anyagokat.
3. lépés
A kukoricakonzervet a saját levével + 3 dl vízzel felforraljuk, kikeverjük a keményítőt a tejjel, és besűrítjük a kukoricát. Már le is vehetjük a tűzről. Kész!
Kukoricafőzelék rántott patisszonnal és sajtpufival. (húsmentes-laktózmentes ebéd) recept lépés 3 foto
4. lépés
A patisszonról leöntjük a levet, papírtörlőre tesszük, panírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
5. lépés
Az olajat felforrósítjuk, kisütjük a tököt.
6. lépés
A maradék tojással összekeverjük a reszelt sajtot, 1 ek. morzsát adunk hozzá, és kézzel golyókat, vagy pogácsákat formázunk belőle.
7. lépés
Kisütjük a sajtgolyókat. Sütéshez a legfinomabb az olíva olajat, vagy mangalicazsírt használjuk, mert nem szedi magába és finom íze lesz az ételnek.
Kukoricafőzelék rántott patisszonnal és sajtpufival. (húsmentes-laktózmentes ebéd) recept lépés 7 foto
8. lépés
A főzeléket a patisszonnal és a sajttal tálaljuk. Ízlés szerint szórhatunk rá készen kapható sült hagymakockákat. (mi nagyon szeretjük.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.