gyors és könnyen elkészíthető, és garantáltan ízletes ebéd
Hozzávalók:
- 300 g tészta (kedvenc típusod)
- 2 db csirkemell filé, kockázva
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze tejszín
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
- Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát sós vízben, amíg “al dente” lesz. Csöpögtesd le, és tartsd meg egy kis tésztafőző vízből.
- Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes hőfokon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd meg pár percig, amíg illatos lesz.
- Adj hozzá a kockázott csirkemell darabokat a serpenyőhöz, és süssd meg mindkét oldalukat aranybarnára.
- Önts hozzá a tejszínt a serpenyőhöz, majd főzd lassú tűzön, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
- Adj hozzá reszelt parmezánt a tejszínes szószhoz, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.
- Keverd hozzá a főtt tésztát a szószhoz, és addig keverd, amíg a tészta jól bevonódik a tejszínes csirkemell szósszal.
- Tálald friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.