Ez a recept egyszerű, gyors és jól illeszkedik a klasszikus magyar konyhaművészetbe
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl tejszín
- 1 ek krémsajt
Elkészítés:
- A csirkemelleket sózzuk és őrölt borssal ízesítsük.
- Az olívaolajban főzzük a csirkemelleket mindkét oldalon, majd kivessük a pofándarabokat.
- Petrezselyemzöldet és újhagymát díszítenek a csirkemellekbe.
- A húsalaplébe vegyük a száraz fehérbort, mézes mustárt, krémsajtot és tejszínt. Összekeverjük ezeket a hozzávalókat.
- A csirkemelleket borítani kell a húsalaplével, majd borsóval borított kemencében sütjük 15-20 percig, 180°C hőmérsékleten.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.