A szomszédasszonyom remek egyéniség, legalább is nekem nagyon imponál, mikor köszön. Nem egyszerűen köszön, hanem hozzáteszi a keresztnevemet is, vagyis néven szólít. Ez mindenkor így van, és nekem nagyon tetszik. Próbálom utánozni, de ahogy figyelem magam, nekem nem megy olyan jól.

Ha néven szólítod a társadat, közvetlenebb viszony alakulhat ki közöttetek, de mindenképpen az udvariasság és a közvetlenség jele. Sokszor csak elmegyünk egymás mellett, pedig látod, egy ilyen kis figyelmesség nagyon jól tud esni. Figyeljünk egymásra, és gondolkozzunk mikor mivel tudunk jobb kapcsolatokat kialakítani. Csak egy kis odafigyelés szükséges, egy kis gyakorlat, s máris a magadévá tetted a legfontosabb szabályt, azt, hogy mindig minden körülmények között legyünk udvariasak. Ez mindenképpen a nagyvonalú gondolkodás jele.

Mindenkinek jólesik, ha kedvesek vele szemben. Tégy egy próbát ma. Meglátod, ha néven szólítod azt, akinek köszönsz, megannyi nevető arc fordul majd feléd. Vidámságot, melegséget hozol a mindennapok zűrzavaros életében. És ez még csak a köszönés volt. Beszélj úgy a társaddal, hogy érezze, fontos vagy a számára, érdekel, hogy mi történt vele, hogy van, és mik a tervei. Törekedjünk a közvetlen beszélgetésre, és ekkor is tartsuk be az alapvető szabályokat, legyünk figyelmesek, udvariasak és érdeklődők egymás iránt.

Kezdd úgy a napod, hogy mikor kinyitod a szemed, ragyogó örömmel üdvözöld a családod minden tagját, beszélgessetek kicsit arról, hogyan fog telni a napotok, milyen közös programban vehetnétek részt a hétvégén. Teljen úgy a reggel, hogy egy közös reggelivel, egy közös beszélgetéssel induljon a napotok. Az egymás iránt való érdeklődés mindig jólesik.

Legyen egy szép hétvégéd, és tégy arról, hogy maximálisan kihasználod az idődet.

Forrás: “az élet nem mindig habos torta…” blog

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.