Boldog születésnapot!!!

Az első McDonald’s étterem története egy igazi amerikai álom megvalósulását jelenti. Az étterem 1955. április 15-én nyitotta meg kapuit Des Plaines városában, Illinois államban. A McDonald’s alapítója, Ray Kroc, egy korábbi tejtermék-értékesítő volt, aki látta a lehetőséget a gyorséttermi üzletben.

Kroc meggyőzte a McDonald testvéreket, Richard és Maurice McDonald, hogy adják meg neki a franchise jogokat, és megnyitotta az első McDonald’s éttermet. Az étterem koncepciója egyszerű volt: gyors, hatékony szolgáltatás, alacsony árak és minőségi ételek.

Az első McDonald’s menüje sokkal egyszerűbb volt, mint a mai: hamburgerek, sült krumpli és italok. Az étterem hamarosan népszerű lett a helyiek körében, és Kroc gyorsan terjeszkedni kezdett.

A McDonald’s ma már több mint 36 000 étteremmel rendelkezik világszerte, és az egyik legismertebb márka a világon. Az első McDonald’s étterem megalapítása óta az étteremlánc forradalmasította a gyorséttermi ipart, és azóta is folyamatosan innovál.

Az első McDonald’s étterem megalapítása nem csak egy étterem nyitását jelentette, hanem egy új korszak kezdetét a gyorséttermi iparban. Ez a nap, 1955. április 15., örökre beíródott a gasztronómia történelmébe.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.