Ez a recept egyszerű, gyors és jól illeszkedik a klasszikus magyar konyhaművészetbe

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 szál újhagyma fehér része
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsalaplé
  • 2 ek mézes mustár
  • 60 dkg frissen kifejtett borsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek krémsajt
  •  

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket sózzuk és őrölt borssal ízesítsük.
  2. Az olívaolajban főzzük a csirkemelleket mindkét oldalon, majd kivessük a pofándarabokat.
  3. Petrezselyemzöldet és újhagymát díszítenek a csirkemellekbe.
  4. A húsalaplébe vegyük a száraz fehérbort, mézes mustárt, krémsajtot és tejszínt. Összekeverjük ezeket a hozzávalókat.
  5. A csirkemelleket borítani kell a húsalaplével, majd borsóval borított kemencében sütjük 15-20 percig, 180°C hőmérsékleten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.