Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő fizet a helyért, összesen 8 eurót. 

Tavaly szeptember óta él a nem igazán jófej szabály náluk, hogy ha gyerek is utazik, akkor a kísérő felnőttnek kötelező megvennie egy választott ülőhelyet 4 euróért, a gyerek kap egyet ingyen, így biztosan egymás mellé ülhetnek. Arról, hogy miért vezették be ezt a kötelező új költséget a gyerekeseknek, akkor mi is részletesen írtunk, meg arról is, hogy ha akarják, külön kötelező díj kivetése nélkül is megoldhatták volna azt a problémát, hogy mocsok családok későn csekkolnak be, nem mindig marad nekik egymás melletti hely.

Most utaztunk az új rendszerben először olyat, hogy két felnőtt és egy gyerek volt a foglaláson. A rendszer már foglaláskor ahogy kell, automatikusan kifizettette az egyik szülő kötelező ülőhelyválasztását, a 4 eurót. Jött a becsekkolás, a rendszer felkínálta, hogy a másik szülő is vegyen 4 euróért magának helyet. Kíváncsiak voltunk, hogy ha nem tesszük, hova ültet a rendszer. Az eredmény: a gép átellenes végébe, a lehető legtávolabb a család másik két tagjától.

Nyilván mi vagyunk a fillérbaszók, hogy sajnáltuk az újabb 4 eurót, ilyen tartalmú kommentet kár írni. De nem erről van szó, mi máshonnan néznénk a dolgot. Korábban a Ryanairnél is, valamint az összes többi légitársaságnál ma is teljesen nyilvánvaló, hogy egy ilyen felállású család tagjainak külön macera és díj nélkül is egymás mellé adja a rendszer a helyeket. A fapados gépeken 3 ülés van egymás mellett, pont odaférnek.

Ha a Ryanair úgy gondolta, hogy egy szülőt feltétlen meg kell büntetnie, tegye. De mivel a rendszer pontosan tudja, hogy a gyerek és az egyik szülő hol ül, tényleg semmiből nem tartana a foglaláson szereplő harmadik felnőttnek, vélhetően szintén családtagnak fenntartani mellettük a harmadik helyet. Kevés pitiánerebb lehúzás van annál, mint hogy inkább idegent tesz oda a rendszer csak azért, hogy legközelebb már mindkét szülőt kifizesse azt a szaros 4 eurót.  

Ha pedig van még más felnőtt is a foglaláson, vagy 12 évesnél idősebb gyerekek is utaznak, nekik szintén nem jár az ingyenes ülőhelyosztás. Mindenki után külön-külön perkálni kell a 4-4 eurókat, hogy egy kupacban üljön a család. Ez azért übergáz.

forrás: fapadosinfo.blog.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.