A Tinder napjaink egyik kedvelt randi-appjává nőtte ki magát. Van, aki csak alkalmi együttlétre vágyik, vannak azonban, akik komoly párkapcsolatot remélnek az alkalmazástól.

A felhasználók szokásai, motivációi nagyban eltérnek kor és nem szerint is. Sőt, a személyiségtípusnak is nagy hatása van a Tinder használatára.

A Tinder alkalmazás egy randi-app, ami hazánkban is egyre ismertebbé vált az évek alatt. Regisztráció és bizonyos felhasználói adatok kitöltése után indulhat is az egyezések (match) keresése (emellett az alkalmazás hozzáférést kér a Facebook profilunkhoz és GPS adatainkhoz is, hogy ezekből mazsolázva keressen potenciális jelölteket).

A keresés úgy működik, hogy az app a vélt preferenciánk alapján ajánl néhány profilt, ahol a másik felhasználó képét, illetve néhány adatot láthat. Ekkor a felhasználó jobbra, vagy balra húzva a telefon képernyőjén jelezheti, hogy mely profilok jönnek be neki. Ha egyezés van (tehát a másik fél is érdeklődést mutat), nagy az öröm, indulhat a tényleges ismerkedés. A cég oldala szerint napi átlagos 26 millió egyezés mellett túl vannak már az összesített 10 milliárdos match-en.

Elisabeth Timmermans, a KU Leuven egyetem oktatója közel 3000 Tinder felhasználót kérdezett meg a motivációjukról, tapasztalataikról, hogy közelebb kerülhessen ezek megértéséhez.

Szerelem, kalandvágy és egyéb sztorik a tudomanyon.blog.hu oldalon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.