Rich Johnson és az Outdoor Life magazin szerkesztői megalkották a szerényen csak legteljesebbnek nevezett túlélési kézikönyvet (eredeti címe The Ultimate Survival Manual). Mivel nem forgattam nagyon sok túlélési kézikönyvet, nem tudom, hogy azokhoz képest mennyire teljes, de tény, hogy nagyon sok helyzetre felkészít, és teszi mindezt röviden, tömören, jó humorral, szép képekkel. 

Mint mindent, ezt is az alapoktól érdemes kezdeni – bármikor bármi történhet, és elég ijesztő belegondolni, mennyire ki van szolgáltatva az életünk a különféle áram-, víz-, gázszolgáltatóknak, vagy annak a tudatnak, hogy a közeli szupermarketben bármit bármikor megkapunk. Igen. Ha katasztrófahelyzet van, ezek az elsők, amik tönkremennek, kifogynak, azonnal kifosztják őket, stb.

A legfontosabb, hogy legalább néhány napra való víz, tartós élelmiszer, elsősegélycsomagok, hordozható rádió, elemlámpa, tartalék elemek, szerszámok, egészségügyi szerek, víztisztító, gyufa, megfelelő, erős és meleg öltözékek, hálózsákok túracipők legyenek otthon. 

Részletes útmutató és javaslatok különböző vészhelyzetekre a kulturpara.blog.hu oldalon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.