Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

  • 24 dkg sovány marhahús
  • 24 dkg sertéshús
  • őrölt bors
  • 12 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • mustár.

A kétféle húst apró lyukú darálón kétszer átengedjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, majd jól összedolgozzuk. Nyolc egyforma húspogácsát formálunk vizes kézzel. Négy húspogácsa közepére reszelt sajtot, finomra vágott hagymát és 1 kávéskanálnyi mustárt halmozunk. A másik négy húspogácsával befedjük. A széleit körben összenyomkodjuk, hogy zárt legyen. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a pogácsákat készre sütjük, vigyázva, hogy a töltelék sütés közben ki ne folyhasson. Habosra kevert, tejes burgonyapürével kínálhatjuk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.