Macerás, de finom

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
A páchoz:
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olaj
A bundához:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1,5 dl víz
1 kávéskanál só
A sziruphoz:
3 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
3 evőkanál ketchup
1/2 evőkanál 10%-os ecet
1 kávéskanál Erős Pista
1-2 marék pirított szezámmag
A körethez:
25 dkg vadrizses rizskeverék

Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágom. A páchoz az összetevőket elkeverem, majd a csirkemellel összeforgatom, félreteszem állni.

A bundához összekeverem a tojást, a lisztet, a sütőport és az olajat, a többit csak ezután adom hozzá, hogy ne legyen darabos! Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá lisztet!

A csirkemelleket belemártom a bundába (kiskanállal ajánlom, hogy bőven maradjon rajta bunda), és bőséges olajban aranybarnára pirítom őket.

Miközben pirul, felteszem a rizskeveréket (barnarizs, vadrizs) főni 1:2 arányban a vízzel (kb 30 perc kell neki).

A szirup hozzávalóit elkeverem. Amikor kisültek a hús, és minden más elkészült, tálalom.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.