Ez most nagyon bonyolult… Inkább éhen maradok…

HOZZÁVALÓK
A palacsintához:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 tk só
1/2 dl étolaj
5 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg spenót (mélyhűtött)
25 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma

bors
Az öntethez:
3 dl görög joghurt
1 db tojás


bors
15 dkg sajt
A kenéshez:
vaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A palacsintatészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  • A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a ricottával és az áttört fokhagymával. Megsózzuk, megborsozzuk.
  • A sajt on kívül az öntet össze hozzávalóját összekeverjük. A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csiga alakúra hajtjuk.
  • Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet, és megszórjuk a lereszelt sajt tal. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.