Újra csak egy bonyolult

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé vagy kicsontozott pulyka felsőcomb
2 nagyobb fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
3-4 zöldpaprika
2-4 paradicsom
50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)

bors
morzsolt majoránna
morzsolt kakukkfű
őrölt kömény
tört pirospaprika
2-3 babérlevél
1 dl olaj vagy egy csapott evőkanálnyi sertészsír
kevés tejföl
rizs
petrezselyem

 

A pulykahúst leöblítem, majd felkockázom. A zöldségféléket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom) felaprítom. A zsiradékot felhevítem, s először a kockára vágott pulykahúst, a felaprított vöröshagymával fedő alatt, kevergetés mellett párolom. Majd hozzáadom az apró kockára vágott zöldségféléket (fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom), a zöldborsót kivéve. Hozzáadom a fűszereket (morzsolt majoránnát, morzsolt kakukkfüvet, őrölt köményt, ízlés szerint a sót, borsot, a tört pirospaprikát és a babérleveleket), és ezekkel együtt fedő alatt félig puhára párolom. Ezután adom hozzá a zöldborsót, és teljesen készre főzöm. A végén a babérleveleket kiszedem. Ha kevés tejföllel megöntözöm, még finomabb lesz. Párolt rizs t adok hozzá, és fodros petrezselyemlevélkékkel díszítem.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.