Finomságok…

HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
5 nagyméretű krumpli
bacon
sajt (legjobb az emmentáli)
olaj

A töltelékhez:
20 dkg darált hús
2 szelet kenyér
újhagyma
fokhagyma
petrezselyem
ételízesítő
A püréhez:
tej
vaj

 

  1. ELKÉSZÍTÉS
     Megfőzzük héjában a krumpli kat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon.
  2. Ezután olajon megpároljuk a húst a fokhagymával és újhagymával. Közben fűszerezzük ételízesítővel és petrezselyemmel. Miután elkészült, hozzákeverjük az apróra csipkedett kenyérbelsőt.
  3. A krumpli -bárkák belsejét megkenjük olajjal, és megtöltjük őket a húsos raguval. Ezeket betakarjuk baconszeletekkel és vékonyra vágott sajttal. Fogvájóra rögzített baconszeletet szúrunk a bárka közepébe, ez lesz a vitorla.
  4. A kikapart krumpliból pürét csinálunk a vaj és a tej segítségével, tálaláskor ez a tenger a bárka alatt.
  5. Kb. 200 celsiuson addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Jó étvágyat hozzá!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.