Ahogy a Nagyi csinálta

HOZZÁVALÓK
6 db egész csirkecomb

2 fej hagyma
2 ek zsír
1 ek pirospaprika
1/2 üveg házi lecsó (vagy 2 db paradicsom és 2 db paprika felkockázva)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, feldaraboljuk alsó-felső részre, majd besózzuk.
  2. A hagymát tisztítás után finomra vágjuk, majd felhevített zsírban megdinszteljük. Mikor aranysárga, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a lecsót – vagy 2-2 db felkockázott friss paradicsomot és paprikát – majd a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük egy kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, majd újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
  3. Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és azokat, folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, sózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá csípős paprikát. Nokedlivel és tejföllel az igazi!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.