100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc

hozzávalók / 6 adag
Paradicsommártás
300 g sűrített paradicsom
100 g sertészsír
120 g finomliszt
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 db zellerlevél
8 dl csontlé (5 dl-re még szükség lehet)
Töltött paprika
1000 g darált sertéshús
20 db zöldpaprika
50 g sertészsír
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
5 g fekete bors
3 db tojás
250 g rizs

 

elkészítés
Paradicsommártás

  • A zsírt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a forró csontlével, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
  • A mártásba tesszük a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd fél óra alatt készre főzzük.
    Töltött paprika
  • A rizst félig megfőzzük, kihűtjük. A vöröshagymát a zsíron lepároljuk. A fokhagymát lereszeljük.
  • A darált húsból, vöröshagymából, rizsből, tojásból elkészítjük a paprikák töltelékét, amit fokhagymával, sóval, borssal ízesítünk.
  • A paprikákat előkészítjük a töltéshez: megmossuk, kicsumázzuk. Megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Fontos, hogy üregmentesen töltsük őket, ha nem így teszünk, a paprika összeesik. Túl sok tölteléket se tegyünk bele, mert a paprika szétrepedhet.
  • Ha szeretnénk, készíthetünk gombócokat a töltelékből. Ebben az esetben kevesebb paprikát használunk.
    A töltött paprikákat a forró paradicsommártásba helyezzük, majd készre főzzük. Keverni nem szabad, ezért rázogatással készítjük.
  • Főtt burgonyával az igazi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.