Könnyű és gyorsan elkészíthető

Hozzávalók:

1 kg burgonya
40 dkg fejtett bab
1 közepes vöröshagyma
5 ek napraforgó olaj
1 tk fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 l víz
2 gerezd fokhagyma

 

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk, a babot sós vízben megfőzzük.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a burgonyát.

Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve puhára főzzük.

Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a puhára főtt, leszűrt babot, és összekeverjük.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.