három nappal ezelőtt egy sivatagi utazásról írt az Instagramon

Meghalt Shawna Trpcic , az Emmy-díjra jelölt jelmeztervező, aki leginkább a Disney+ Star Wars sorozataiban végzett munkáiról és Joss Whedonnal való együttműködéséről ismert – jelentette be pénteken a Lucasfilm. 56 éves volt. A halál okát nem közölték, de Trpcic hirtelen elhunyt; még három nappal ezelőtt egy sivatagi utazásról írt az Instagramon .

A kaliforniai Artesia városában született Trpcic jelmeztervezőként lenyűgöző munkát végzett az első, 1990-es elismerése óta.

Trpcic 2019-ben tünt fel a Lucasfilmnél, csatlakozva a Mandalorian második évadához . Azóta folytatta munkáját ezen a sorozaton, és a The Book of Boba Fett és az Ahsoka jelmeztervezőjeként is szolgált . Trpcic-et Emmy-díjra jelölték a The Mandalorian 2. évadban és a The Book of Boba Fettben végzett munkájáért, utóbbin pedig elnyerte a Costume Designer’s Guild-díjat. Jelenleg Emmy-díjra jelölték a The Mandalorian 3. évadban nyújtott munkájáért.

„[Trpcicet] a Star Wars történészének tartották társai, aki minden alkotásról szóló könyvet elolvasott, hogy jobban megértse a filmekben a különböző korszakokban használt technikákat” – áll a StarWars.com nekrológjában.

A Star Wars műsoraiban Trpcic szorosan együttműködött Dave Filoni és Jon Favreau showrunnerekkel/producerekkel, akik mindketten emlékeztek pénteki napjára.

„Shawna mélyen szerette és nagyra értékelte a Star Warst” – mondta Filoni. „Ez minden munkán látható, amit velünk végzett. Mindent szeretett, amiben részese lehet ezeknek a történeteknek, beleértve a rajongókkal való kapcsolattartást és a közösséghez való csatlakozást is. Úgy érzem, mindig is a Star Wars része volt. Jelmezei történetet mesélnek el, egy olyan élettapasztalat sugallatát adva, amely a kamerák begurulása előtt történt. Imádtam Shawnával együttműködni, és hiányozni fog a jelenléte.”

Favreau hozzátette: „A kreativitása keltette életre ezt a világot. Barátként és kollégaként is nagyon fog hiányozni.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.