Csak meg kell csinálni

Hozzávalók:

250 gramm lasagne lap
500 gramm darált hús (marha vagy sertés-marha keverék)
1 fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
800 gramm paradicsomszósz
2 konzerv paradicsompüré
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
Só és bors ízlés szerint
250 gramm ricotta sajt
1 tojás
200 gramm reszelt mozzarella sajt
100 gramm reszelt parmezán sajt
Elkészítés:

Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy nagy serpenyőben, majd süssük meg a hagymát és a fokhagymát, amíg puhává válnak. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük meg morzsásra.

Adjuk hozzá a paradicsomszószt, paradicsompürét, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot. Keverjük jól össze, és hagyjuk főzni kb. 15-20 percig.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Főzzük meg a lasagne lapokat a csomagoláson lévő utasítások szerint.

Egy tálban keverjük össze a ricotta sajtot a tojással.

Egy tűzálló tálban kezdjük a húsos keverékkel, helyezzünk rá lasagne lapokat, majd egy réteg ricotta keveréket. Ismételjük meg ezeket a rétegeket, amíg az összes hozzávaló elfogy, a tetejére pedig egy réteg mártást tegyünk.

Szórjuk meg a reszelt mozzarella és parmezán sajtot a tetejére.

Süssük a lasagne-t előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarnára nem sül.

Hagyjuk a lasagne-t néhány percig pihenni, mielőtt szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.