könnyen elkészíthető, mégis ízletes ebéd
Hozzávalók:
- 400 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 200 g friss gomba, szeletekre vágva
- 200 g friss spenót
- 1 csésze tejszín
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt (opcionális)
- Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
- Tészta főzése:
- Főzd meg a tésztát sós vízben, amíg al dente (a csomagoláson lévő utasítások szerint). Csepegtesd le, és tedd félre.
- Spenót és Gomba Elkészítése:
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőfokon. Pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd adj hozzá zúzott fokhagymát, és főzd tovább egy percig.
- Dobd a szeletelt gombát a serpenyőbe, és süsd meg, amíg aranyszínűek lesznek.
- Adj hozzá a friss spenótot a gombához, és főzd, amíg összeesik.
- Tejszínes Szósz:
- Öntsd hozzá a tejszínt a serpenyőhöz. Sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd további 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
- Tálalás:
- Keverd össze a tejszínes mártást a főtt tésztával. Ha szükséges, adj hozzá néhány evőkanál tésztafőzővizet a szósz hígításához.
- Szórd meg reszelt parmezán sajttal (opcionális), és díszítsd friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
- Azonnal tálald.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.