könnyen elkészíthető, mégis ízletes ebéd

Hozzávalók:

  • 400 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 200 g friss gomba, szeletekre vágva
  • 200 g friss spenót
  • 1 csésze tejszín
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt (opcionális)
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Tészta főzése:
    • Főzd meg a tésztát sós vízben, amíg al dente (a csomagoláson lévő utasítások szerint). Csepegtesd le, és tedd félre.
  2. Spenót és Gomba Elkészítése:
    • Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőfokon. Pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd adj hozzá zúzott fokhagymát, és főzd tovább egy percig.
    • Dobd a szeletelt gombát a serpenyőbe, és süsd meg, amíg aranyszínűek lesznek.
    • Adj hozzá a friss spenótot a gombához, és főzd, amíg összeesik.
  3. Tejszínes Szósz:
    • Öntsd hozzá a tejszínt a serpenyőhöz. Sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd további 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
  4. Tálalás:
    • Keverd össze a tejszínes mártást a főtt tésztával. Ha szükséges, adj hozzá néhány evőkanál tésztafőzővizet a szósz hígításához.
    • Szórd meg reszelt parmezán sajttal (opcionális), és díszítsd friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
    • Azonnal tálald.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.