A Sajttal és Brokkolival Töltött Csirkemell egy könnyű és ízletes ebéd lehet, amelyet körettel vagy salátával tálalhatsz

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell filé
  • 1 csomag friss brokkoli (kb. 300g)
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1/2 csésze krémsajt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Friss petrezselyem a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés:

  1. Csirkemell előkészítése:
    • Vágd fel a csirkemell filéket hosszában, úgy hogy egy zsebet képezzenek, de ne vágd át teljesen.
    • Sózd és borsozd meg mindkét oldalon.
  2. Brokkoli Töltelék Elkészítése:
    • Főzd meg a brokkolit sós vízben, amíg puha, majd szűrd le.
    • Daráld össze a főtt brokkolit egy tálban, majd keverd össze a reszelt cheddar sajttal, krémsajttal és fokhagymaporral. Ízlés szerint sózd és borsozd.
  3. Töltés:
    • Töltsd meg a csirkemell filéket a brokkoli-sajt keverékkel.
  4. Sütés:
    • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
    • Egy sütőálló tálat kenj meg olívaolajjal, majd helyezd bele a töltött csirkemelleket.
    • Süsd a csirkemelleket a sütőben 25-30 percig, vagy amíg a csirkehús teljesen átsül és a sajt szép aranyszínűre olvad.
  5. Tálalás:
    • Tálald a töltött csirkemelleket friss petrezselyemmel megszórva, ha szeretnéd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.