A Sajttal és Brokkolival Töltött Csirkemell egy könnyű és ízletes ebéd lehet, amelyet körettel vagy salátával tálalhatsz
Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé
- 1 csomag friss brokkoli (kb. 300g)
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 1/2 csésze krémsajt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- Friss petrezselyem a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
- Csirkemell előkészítése:
- Vágd fel a csirkemell filéket hosszában, úgy hogy egy zsebet képezzenek, de ne vágd át teljesen.
- Sózd és borsozd meg mindkét oldalon.
- Brokkoli Töltelék Elkészítése:
- Főzd meg a brokkolit sós vízben, amíg puha, majd szűrd le.
- Daráld össze a főtt brokkolit egy tálban, majd keverd össze a reszelt cheddar sajttal, krémsajttal és fokhagymaporral. Ízlés szerint sózd és borsozd.
- Töltés:
- Töltsd meg a csirkemell filéket a brokkoli-sajt keverékkel.
- Sütés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy sütőálló tálat kenj meg olívaolajjal, majd helyezd bele a töltött csirkemelleket.
- Süsd a csirkemelleket a sütőben 25-30 percig, vagy amíg a csirkehús teljesen átsül és a sajt szép aranyszínűre olvad.
- Tálalás:
- Tálald a töltött csirkemelleket friss petrezselyemmel megszórva, ha szeretnéd.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.