Ez a recept egy könnyen elkészíthető és ízletes ebéd, amelyet rizzsel, krumplipürével vagy friss zöldségekkel tálalhatsz.
Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 4 evőkanál pesto szósz
- 4 szelet mozzarella sajt
- 2 nagy paradicsom, vékonyan szeletelve
- Friss bazsalikom levél (a díszítéshez)
- Olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
- A csirkemell filéket két réteg átlósan két húsvágódeszkán vagy fólián között helyezzük el, majd egy húsklopfolóval kissé klopfoljuk meg, hogy egyenletesebb vastagságúak legyenek.
- Minden csirkemell filét sózzuk és borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalon.
- Mindegyik csirkemell filé közepére helyezzünk egy evőkanálnyi pesto szószt, majd rá egy szelet mozzarella sajtot és néhány szelet paradicsomot.
- Hajtsuk össze a csirkemell filéket, hogy a töltelék belül legyen.
- Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat közepes-haladó hőmérsékleten.
- Süssük meg a csirkemell filéket a forró olajban mindkét oldalon aranyszínűre.
- Helyezzük át a sütőbe, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a csirkemell teljesen átsül és a mozzarella sajt olvadni kezd.
- Tálaláskor díszítsük friss bazsalikom levéllel.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.