Ez a recept egy könnyen elkészíthető és ízletes ebéd, amelyet rizzsel, krumplipürével vagy friss zöldségekkel tálalhatsz.

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell filé
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto szósz
  • 4 szelet mozzarella sajt
  • 2 nagy paradicsom, vékonyan szeletelve
  • Friss bazsalikom levél (a díszítéshez)
  • Olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  2. A csirkemell filéket két réteg átlósan két húsvágódeszkán vagy fólián között helyezzük el, majd egy húsklopfolóval kissé klopfoljuk meg, hogy egyenletesebb vastagságúak legyenek.
  3. Minden csirkemell filét sózzuk és borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalon.
  4. Mindegyik csirkemell filé közepére helyezzünk egy evőkanálnyi pesto szószt, majd rá egy szelet mozzarella sajtot és néhány szelet paradicsomot.
  5. Hajtsuk össze a csirkemell filéket, hogy a töltelék belül legyen.
  6. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat közepes-haladó hőmérsékleten.
  7. Süssük meg a csirkemell filéket a forró olajban mindkét oldalon aranyszínűre.
  8. Helyezzük át a sütőbe, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a csirkemell teljesen átsül és a mozzarella sajt olvadni kezd.
  9. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikom levéllel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.