Ez az egyszerű omlett gyorsan elkészül, és bármilyen zöldséggel vagy sajttal variálhatod.

 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1/4 csésze tejszín vagy tej
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • 1/2 csésze friss gomba, szeletekre vágva
  • 1 csésze friss spenót levelek
  • 1/4 csésze reszelt sajt (opcionális)
  • Friss petrezselyem vagy újhagyma (a díszítéshez)

Elkészítés:

  1. A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a tejszínt vagy tejet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan keverjük össze.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat vagy vajat közepes hőfokon.
  3. Adjuk hozzá a friss gombát a serpenyőhöz, és pirítsuk meg őket néhány percig, amíg aranyszínűek lesznek.
  4. Tegyük hozzá a friss spenótot a gombához, és főzzük, amíg összeesik.
  5. Öntsük a tojásos keveréket a gomba és spenót felett.
  6. Szórjuk meg a reszelt sajttal (ha használunk), majd főzzük alacsony hőfokon, amíg az omlett alsó része megszilárdul.
  7. Amikor az alja már szilárd, hajtsuk össze az omlettet vagy fedjük le egy fedővel, hogy a teteje is megsüljön.
  8. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy újhagymával.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.