Ajánlat, hogy senki ne maradjon éhen

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú karfiol (80-90 dkg)
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek + 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 tömlős krémsajt
  • Só, bors
  • 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
  • Néhány csepp citromlé
  • 2 ek parmezán

Elkészítés:

  1. Először a karfiolt mossuk meg, majd szedjük rózsáira. Forraljunk fel egy lábasban vizet, és tegyük bele a karfiolrózsákat. Főzzük őket kb. 5 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.
  2. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  3. Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a tojást, a zsemlemorzsát és a krémsajtot. Adjunk hozzá sót, borsot és néhány csepp citromlevet.
  4. A megfőtt karfiolt szűrjük le, majd helyezzük egy vajjal vagy olajjal kikent tepsibe.
  5. Öntsük rá a tejfölös keveréket, majd szórjuk meg parmezánnal
  6. Süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz
  7. Tálalás előtt hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel és élvezd!

 

Remélem, hogy finom lesz! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.