Elkészítési idő: 100 perc + 24 óra préselés
Hozzávalók, 4 személyre:
• 40 dkg borjúhús • 2 dkg liszt
• 0,5 dl tej • 2 dkg vaj • 2 tojás
• 5 dkg konzerv zöldborsó
• őrölt fehér bors
• 5 dkg füstölt szalonna
• 5 dkg füstölt marhanyelv
• só • 2 dkg vaj.
A kifőzéshez: 10 dkg vegyes zöldség
• 2 dkg vöröshagyma
• 1 dkg szemes bors.
A borjúhúst, lehetőleg felsált, az időközben lisztből tejjel és vajjal lefőzött és kihűtött lisztpéppel finom tárcsájú húsőrlő gépen többször ledaráljuk, keverőedény¬be tesszük, megsózzuk, őrölt fehér borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, és fakanállal jól összedolgozzuk. Közben a szalonnát, a főtt, füstölt marhanyelvet kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a galantinmasszába. Egy negyedív nagyságú celofánpapírt kiterítünk, megvajazzuk, hosszanti irányban a borjúgalantint ráhelyezzük úgy, hogy a celofán két végénél pár cm szabad rész maradjon. Ezután a celofánba becsavarjuk, két végét zsineggel megkötjük, és hurokkötéssel teljes hosszúságban átkötjük. A vegyes zöldségből a vörös¬hagymával, a szemes bors hozzáadásával főzőlevet készítünk, és abban kifőzzük. A főzés ideje 40-50 perc. A tűzről levéve, főzőlevében hagyjuk, s még a teljes kihű¬lés előtt kivesszük, lecsurgatjuk, majd legalább 24 órát lepréselve tartjuk, azután hűtőszekrényben tároljuk
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.