A túrógombóc egy klasszikus, könnyű és ízletes desszert. Itt van egy egyszerű túrógombóc recept:

Hozzávalók:
A gombócokhoz:
500 g túró (lehetőleg szűrt, vagy átszűrt túró)
1 tojás
2 evőkanál búzadara vagy búzaliszt
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
Zsemlemorzsa a forgatáshoz
A tálaláshoz:
Zsemlemorzsa
Porcukor
Lekvár vagy gyümölcsszósz (ízlés szerint)
Elkészítés:
Túrógombóc tészta elkészítése:

A túrót tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást, búzadarát vagy búzalisztet, sót és vaníliás cukrot.
Keverjük össze a hozzávalókat, amíg egy egynemű masszát nem kapunk. Ha túl nedvesnek érezzük, adhatunk hozzá egy kis lisztet vagy búzadarát.
Hagyjuk pihenni a tésztát körülbelül 15-20 percig.
Gombócok formázása:

Vizes kézzel formázzunk gombócokat a tésztából. A méretüket a saját ízlésünk szerint választhatjuk meg.
Gombócok forgatása:

A gombócokat forgassuk meg zsemlemorzsában, hogy egy vékony morzsaréteg fedje be őket. Ez segít abban, hogy a gombócok ne tapadjanak össze és süssék meg.
Gombócok főzése:

Egy nagyobb lábasban forraljunk vizet.
Tegyük be a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, főzzük további 10-15 percig.
Tálalás:

Amikor a gombócok megfőttek, vegyük ki őket szűrőkanállal és hagyjuk lecsepegni.
Tálalás előtt hintjük meg porcukorral és zsemlemorzsával, és tálaljuk lekvárral vagy gyümölcsszósszal.
Ez a recept általában könnyen elkészíthető, és a túrógombócok remek édes desszertet alkothatnak. Jó étvágyat!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.