Hatalmas kelta kereszt tűnt fel az írországi, Dogenal megye egyik erdejének lombkoronájában. A rejtélyes alakzat kialakulása körül azonnal megindultak a találgatások. 

kelta_kereszt

Csalódniuk kell azoknak, akik földönkívüli erők jelenlétét vélték felfedezni a látványos alakzatban. A kereszt létezésének oka igen prózai. Az ősi jelkép feltűnése az írországi, Dogenal megye egykori erdészének, Liam Emmery-nek köszönhető. A férfi már 2010-ben, 51 éves korában meghalt. Két évvel korábban súlyos autóbalesetet szenvedett, amit túlélt ugyan, de sérüléseiből soha sem épült fel teljesen.

Az erdei kereszt létezéséről az erdész családja sem tudott túl sokat. Liam csak annyit árult nekik évtizedekkel korábban, hogy tervez valamit különböző fafajták egymás mellé ültetésével. Az erdész műalkotása sok éve látható volt a magasból, de egyik évben sem volt ilyen látványos, mint az idén. A szokatlanul száraz őszön másként sárgultak a falevelek, így teljes pompájában kirajzolódott a 100 méter hosszú, 70 méter széles, több ezer fa alkotta a kép.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vo1iBvf7u58[/embedyt]

forrás: balkonada.cafeblog.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.