Nem hiszel Istenben? Ez nem akadály a meditációban. Nem hiszel a lélekben? Ez sem
akadály a meditációban. Egyáltalán nem hiszel semmiben? Az sem akadály. Ettől még
meditálhatsz, mert a meditáció egyszerűen csak azt mondja meg, hogyan haladj befelé; hogy van-e Isten vagy nincs, az nem számít. 

Egy dolog biztos, hogy te vagy. Hogy leszel-e a halál után vagy nem, az se számít Csak egy dolog számít hogy ebben a pillanatban, te – vagy.

Ki vagy te? Ehhez a meditáció a kulcs: kulcs ahhoz, hogy mélyebbre menj önmagadba. Ez az Önmagad talán csak egy pillanat; talán nem örökkévaló; talán a halállal minden véget ér.

Nincsenek feltételeink, amikben hinned kell. Csak annyit mondunk, hogy kísérletezz. Csak próbálkozz. Egy nap aztán megtörténik: nincsenek gondolatok És hirtelen, amikor a gondolatok eltűnnek, a test és te szétváltok – mivel a gondolatok alkotják a hidat. A gondolatokon keresztül kapcsolódsz a testhez; azok alkotják a láncszemeket A láncszemek hirtelen eltűnnek – vagy te, van a test, és egy végtelen űr a kettő között.

És akkor tudod, hogy a test egyszer meg fog halni, de te nem halhatsz meg. És akkor ez már nem olyan, mint egy dogma; nem egy hiszekegy, hanem tapasztalat – magától értetődő tapasztalat Azon a napon eltűnik a halál; azon a napon eltűnik a kétség, mert most már nem kell mindig védened magad. Senki sem pusztíthat el, elpusztíthatatlan vagy. 

Csordultig tele leszel bizalommal. És a bizalom eksztázis; a bizalom Isten; a bizalom teljesség. 

Ám nem azt mondom, hogy bízz. Azt mondom, hogy kísérletezz a meditációval.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.