Egyszerű, de költséges

HOZZÁVALÓK
10 db csirkecomb

frissen őrölt bors
1 db bionarancs
1 fej lila hagyma
2-3 ek olaj
150 ml száraz fehérbor
150 ml húsleves alaplé

Elkészítése:

  1. A csirkecombokat megmossuk, aztán szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A narancsot alaposan megmossuk, és héjastul cikkekre vágjuk a meghámozott hagymával együtt.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a csirkecombokat. Hozzáadjuk a narancs- és hagymacikkeket, majd megpirítjuk az egészet. Ezután hozzáöntjük a bort, felforraljuk, aztán hozzáadjuk a húsleves alaplevet.
  3. A narancsos-hagymás húst belekanalazzuk egy tűzálló tálba, és készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.