45 perc és két adag

HOZZÁVALÓK
1 fej karfiol (nagyobb)

2 ek vaj (+ a kenéshez)
2 ek liszt
1,5 dl tej
frissen őrölt bors
1 tk szerecsendió
20 dkg sajt

 

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Kivajazott tepsibe tesszük, és megsózzuk.
  2. A vajat felmelegítjük, és halványra pirítjuk benne a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. A kész besamelt megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és 2 percet forraljuk.
  3. A besamelt a karfiolra öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokon kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.