Barátunk Gábor Belgiumba költözött… Megígérte és megigértük, hogy Ő ír mi meg közöljük….

 

Ma egy nagyon fontos nap volt. Elkezdtem az új munkámat Belgiumban, ahol egy multinacionális cégnél dolgozom. Nagyon izgultam, amikor felkeltem, mert nem tudtam, hogy milyen lesz a kollégáim, a főnököm, és a munkakörnyezetem. De tudom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a karrieremnek és a személyes fejlődésemnek.

Reggel elmentem a buszmegállóba, ahol felszálltam a céges buszra, ami elvitt a munkahelyemre. A buszon megismerkedtem néhány kollégámmal, akik nagyon segítőkészek és barátkozók voltak. Ők elmondták nekem, hogy milyen a cég kultúrája, a munkarend, és a juttatások. Azt is megtudtam, hogy a cég több nyelven kommunikál, de a leggyakoribb az angol és a francia.

A munkahelyemen bemutatkoztam a főnökömnek, aki nagyon kedves és elismerő volt. Ő megmutatta nekem az irodámat, ahol egy modern számítógép és egy nagy monitor várt. Azt is megmutatta nekem, hogy hol van a konyha, a mosdó, és a tárgyaló. Azt mondta, hogy ma még nincs konkrét feladatom, csak ismerkedjek a rendszerrel és a kollégáimmal.

Délben elmentem ebédelni a céges étterembe, ahol finom belga ételeket kóstolhattam. A leves, a saláta, és a hús nagyon ízletes volt, és jól laktam. Az étteremben találkoztam egy másik magyar kollégával, aki már régóta itt dolgozik. Ő mesélt nekem, hogy hogyan él itt, milyen a lakása, és milyen a közlekedés. Azt is elmondta, hogy hol találhatok magyar boltokat, éttermeket, és közösségeket.

Délután visszamentem az irodámba, ahol elkezdtem tanulmányozni a cég termékeit, szolgáltatásait, és ügyfeleit. A cég egy informatikai vállalat, ami szoftvereket és hardvereket fejleszt és értékesít. A termékeik nagyon innovatívak és keresettek, és a cég nagy piaci részesedéssel rendelkezik. A szolgáltatásaik magas színvonalúak és testreszabhatóak, és a cég sok elégedett ügyféllel büszkélkedhet. A cég ügyfelei között vannak kis- és nagyvállalatok, állami szervezetek, és magánszemélyek.

Este hazamentem a lakásomra, ahol pihentem egy kicsit. A lakásom egy kis stúdió, ami egy bérházban van. A lakásom kényelmes és tiszta, és van benne egy kis konyha, egy fürdőszoba, és egy ágy. A lakásom közel van a buszmegállóhoz, a boltokhoz, és a parkhoz.

Mielőtt lefeküdtem, felhívtam a barátnőmet, aki még Magyarországon van. Ő nagyon hiányzik nekem, és alig várom, hogy újra lássam. Elmeséltem neki, hogy milyen volt az első napom, és ő nagyon büszke volt rám. Ő is elmesélte, hogy milyen volt a napja, és hogy mikor jön ki hozzám látogatóba. Azt mondta, hogy már foglalt egy repülőjegyet, és két hét múlva itt lesz. Nagyon boldog voltam, amikor ezt hallottam, és megígértem neki, hogy mindent megmutatok neki, amit érdemes látni.

Ma egy nagyon jó nap volt, és alig várom a holnapit. Remélem, hogy hamar beilleszkedek az új munkahelyemen, és hogy sok új barátot és tapasztalatot szerezek. Azt is remélem, hogy hamar megtanulom a belga nyelvet, és hogy jól érzem magam ebben az országban.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.