A 2024-es BAFTA-gálán David Beckham volt a díjátadó egyik átadója. A labdarúgó-legenda a “Legjobb elsőfilmes” kategóriában adta át a díjat, de beszédében hibát követett el. Beckham először “football”-nak, majd “soccer”-nek nevezte a labdarúgást.

A brit közönség felháborodott Beckham hibáján. A “football” a brit angolban a labdarúgást jelenti, míg a “soccer” az amerikai angolban használatos kifejezés. Sokan úgy érezték, Beckham nem tiszteli a brit kultúrát és a labdarúgást, mint nemzeti sportot.

A botrányt tovább fokozta, hogy Beckham a díjátadó után nem kért bocsánatot a hibájáért. A Twitteren sokan kritizálták a sztárt, és Beckham neve hamarosan a trending topicok listájára került.

Másnap Beckham ügynöksége kiadott egy közleményt, amelyben a sztár bocsánatot kért a hibájáért. Beckham elmondta, hogy nem szándékosan hibázott, és csak viccelni akart.

A botrány ellenére Beckham továbbra is népszerű figura a brit közvéleményben. Azonban a BAFTA-gálán elkövetett hibája valószínűleg még sokáig emlékezetes marad.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.